2.8.2023. 17:15
0
Demanti iz DKPTBiH: Nije tačno da nećemo osiguravati Vučića na prostoru RS
U vezi pojedinih navoda u medijima o načinu osiguranja posjete predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bosni i Hercegovini, oglasili su se iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Netačni su navodi u medijima da delegacija Republike Srbije nije najavila dolazak u BiH.

Najavljen Vučićev dolazak

Naime, Ambasada Republike Srbije u BiH je putem Ministarstva vanjskih poslova BiH, najavila događaj i dolazak predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegove delegacije i drugih štićenih osoba u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je uključena u proces osiguranja predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, njegove delegacije i štićenih osoba za cijelo vrijeme boravka u BiH 03. i 04. 08. 2023. godine i na čitavom teritoriju BiH.

Koordinacija aktivnosti

Direkcija vrši koordinaciju aktivnosti i razmjenjuje informacije sa svim nadležnim policijskim tijelima i drugim partnerskim agencijama u BiH uključujući i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Direkcija koordinira poduzimanje mjera i radnji u cilju da posjeta, tj. kretanje i boravak, štićenih osoba u BiH prođe sigurno i nesmetano.

Naglašavamo da se najave, procedure i aktivnosti kod osiguranja posjete predsjednika Republike Srbije i njegove delegacije ne razlikuju od posjete drugih stranih delegacija Bosni i Hercegovini, koje su realizovane u proteklom periodu - navode u saopćenju.


(Admir O.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.