9.8.2023. 18:24
0
Mijatović otvoreno o prvih 100 dana Vlade FBiH: To ni blizu nije dovoljno, nezadovoljan sam sa...
Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović izjavio je da je i današnje potpisivanje ugovora s gradonačelnicima, načelnicima i obrtnicima o dodjeli grant sredstava kojima je ukupno podržano 387 projekata u iznosu više od 6,5 miliona KM, rezultat prvih sto dana rada Vlade FBiH.

Podsjetio je da je u tom periodu Vlada donijela više od 500 odluka jednoglasno, te da je u Federalnom parlamentu usvojen set reformskih energetskih zakona.

- Međutim, to ni blizu nije dovoljno, ni blizu nije u skladu sa našim planovima šta ćemo raditi u narednom periodu. Ono sa čime sam nezadovoljan jesu spore smjene rukovodilaca javnih preduzeća i to će ići mnogo brže od septembra. Onog momenta kada dovedemo adekvatne ljude, imat ćemo jača javna preduzeća i bolji tempo rada u Federaciji BiH – rekao je Mijatović.

Ono što je dobro, prema njegovim riječima, jeste ambijent u samoj Vladi gdje nema nikakvih političkih nesuglasica, nejasnoća i gdje se odluke donose jednoglasno.

- Trebamo jači tempo u Parlamentu FBiH i uraditi ono što je naš posao i za šta nas plaćaju građani, a to su bolji uslovi života za sve građane i povoljniji ambijent za privrednike u FBiH - prokomentirao je Mijatović u odgovoru na novinarsko pitanje.


(Admir O.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.