17.8.2023. 13:24
0
Emotivna ispovijest majke štićenice iz Pazarića: Želim dijete izvući pod svaku cijenu, ne želim da je neko tuče!
Snimak nasilja nad jednim od štićenika Zavoda "Pazarića" koji je objavljen jučer izazvao je brojne reakcije i osude javnosti. Na tom snimku se vidi kako jedna ženska uposlenica udara jednog mladića/dječaka i govori da „začepi“.

Nakon ovog nemilog događaja, javila se Enisa Turković, majka djevojčice Iman koja je trenutno štićenica Zvoda "Pazarić". 

Kako je rekla, kada je jučer vidjela video odmah je počela zvati sve nadležne organe i institucije. 

- Zvala sam institucije, policiju, socijalni rad, sve državne službe, ali mi niko odgovora nije dao. Niti oni mogu išta da urade. Ni Policijska stanica Logavina, ni zaštita prava žena, ni zaštita prava djece. Kontaktirala sam svoju advokaticu. Kontaktirala sam Socijalnu službu, Mirelu Torlak, koja je staratelj inače moje Iman. Ona kaže da to ide na viši vrh, da drugi odlučuju. Ja želim pod svaku cijenu da se meni Iman vrati. Svi znaju koliko sam se ja borila. Grad Sarajevo, komšije, svi znaju šta sam sve uradila za svoje dijete - rekla je i dodala: 

- U petak sam bila Iman u posjeti i razgovarala sam s direktorom. Gospodin Suljagić mi je rekao da Iman ne pripada toj ustanovi. Da ona pripada svojoj majci, kao i svako dijete. Rekao mi je da mu se javi moja pravnica. Danas sam kontaktirala Pazarić. Željela sam razgovarati prije nego što odem gore, ali on je bio na nekom sastanku. Sve što je trebalo, ja sam uradila. Zvala sam sve moguće ustanove. Iman je bila jako vesela djevojčica, jako dobro dijete. To svi znaju. Moje dijete uopće nije to koje ja zateknem u Pazariću. Ja ne volim gore da idem, ne volim da je posjećujem. Dijete mi plače kad me vidi. Iman je zapušteno dijete. Desno oko joj odumire. Lijevo oko koje smo spašavali, ne znam jesu li je ikad odveli na kontrolu. Želim da se to ispita. Zubi kod Iman su previše izbačeni, potrebna joj je fiksna proteza. Caklina je oštećena, neoprani zubi, crne bubuljice u ušima. Začepljene uši od smole i crno. Čistila sam je gore. Suprug moj je bio prisutan. Imaju slike kad smo bili gore. U muškim stvarima je, prenosi avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.