25.8.2023. 15:30
0
Ministar Hrnjić izrazio podršku aktivnostima Udruženja "Porodice 3 plus"
FOTO: Vlada FBiH
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić održao je danas sastanak s predstavnicima Udruženja “Porodice 3 plus”.

Predsjednik Udruženja Mustafa Vlahovljak upoznao je ministra Hrnjića sa njihovim aktivnostima, naglasivši kako se radi o udruženju koje zastupa, štiti i unapređuje interese porodica, posebno onih s troje i više djece. Na sastanku je iznesen i podatak da u Federaciji BiH ima više od 4.000 porodica s troje ili više djece, kao i da Udruženje nastoji poboljšati natalitetnu politiku.

Pitanje vlastitog opstanka
Iz Ministarstva navode da je tokom razgovora istaknuto da ulaganje u porodicu nije trošak već pitanje vlastitog opstanka, te da ovo udruženje kroz zagovaranje politika na različitim nivoima vlasti nastoji upoznati o značaju podrške aktivnostima Udruženja. U prilog tome, navode iz Ministarstva, govori i činjenica o negativnom prirodnom priraštaju u kantonima u FBiH.

Ministar Hrnjić kazao je kako odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine može biti spriječen adekvatnim mjerama, kao i da su predložene mjere ovog udruženja dobar put ka navedenom.

Svijetla budućnost
- Kao resorni federalni ministar zagovaram mjere koje našoj državi mogu osigurati svijetlu budućnost, a budućnost se ne može zamisliti bez osiguranja adekvatne natalitetne politike. S tim u vezi, razmotrit ćemo i prijedloge iz Udruženja "Porodice 3 plus" s ciljem da kroz resor poljoprivrede nađemo modalitet kako implementirati predložene mjere - kazao je ministar Hrnjić, prenosi Avaz.

Vlahovljak je izrazio nadu da će i ostale institucije, u okviru svojih nadležnosti, prepoznati značaj mjera i aktivnosti koje zagovara Udruženje “Porodice 3 plus” i implementirati ih kroz svoje programe rada, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.