20.11.2023. 16:10
0
Ministar Hrnjić i Alshaiji: Unaprijediti poslovnu saradnju između BiH i Kuvajta
Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić održao je danas, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, sastanak s članom Upravnog odbora Kuvajtskog poslovnog vijeća i kuvajtskim investitorom Nasserom Alshaijijem.

Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je saopćeno da je Alshaiji upoznao ministra Hrnjića o mogućnostima ulaganja u sektor poljoprivrede, kao i o mogućnostima dodatnog poslovnog povezivanja bosanskohercegovačkih i kuvajtskih kompanija. S tim u vezi posebno je istaknuta namjera Kuvajtskog poslovnog vijeća da u narednom periodu organizira poslovnu konferenciju koja bi okupila investitore iz BiH i Kuvajta, te kreirala nove i unaprijedila postojeće poslovne saradnje.

Ministar Hrnjić je, navedeno je u saopćenju Ministarstva, pohvalio ovu inicijativu, te izrazio zadovoljstvo što ima priliku prezentirati stanje u sektoru poljoprivrede Federacije BiH koje je, u posljednjih nekoliko godina kroz sistem novčanih podrški, podržano sa iznosom većim od 500 miliona KM.

- Bila je ovo prilika da razgovaramo o izazovima ulaganja i investiranja u BiH, potencijalima koje ona nudi, kao i o saradnji bosanskohercegovačkih i kuvajtskih investitora. Rado ćemo pružiti prilike za saradnju na polju poljoprivrede, ali i kroz poslovne saradnje za sve grane privrede koje su na nju oslonjene - kazao je ministar Hrnjić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.