7.9.2023. 13:13
0
Borenović uprkos zabrani: Nema povlačenja, večeras smo ispred NSRS
Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja poslanika Narodne skupštine Republike Srpske i opozicionih lidera Igora Crnatka, Vukote Govedarice i Nebojše Vukanovića na lokaciji ispred NSRS-a. Oni su najavili da će i pored zabrane doći ispred zgrade NSRS-a da iskažu nezadovoljstvo zbog kršenja odluka Narodne skupštine RS-a za koje optužuju vlast u ovom bh. entitetu.

“Nema povlačenja, nema odustajanja. Večeras u 19 sati ćemo, zajedno sa našim narodnim poslanicima, biti ispred Narodne skupštine Republike Srpske, naše najvažnije institucije, koju režim uporno gazi i ponižava”, rekao je ovo predsjednik PDP-a Branislav Borenović uoči večerašnje „Skupštine na otvorenom“ sa narodnim poslanicima.

Borenović kaže da je nevjerovatno da je skup prvobitno odobren, da bi nakon nekoliko sati bilo zabranjeno održavanje na traženoj lokaciji.

“Šefovi klubova poslanika stranaka opozicije su uredno, u skladu sa procedurama, predali zahtjev za održavanjem javnog razgovora poslanika ispred Narodne skupštine Republike Srpske i događaj, kao i sama lokacija su odobreni, da bi nekoliko sati kasnije stiglo rješenje o zabrani. Možemo pretpostaviti šta su motivi i odakle je došla naredba o zabrani. Bez obzira na to, večeras ćemo se okupiti da čujemo narodne poslanike i podsjetimo sve na koje načine su kršeni zaključci NSRS. Podsjećam da smo tražili da se održi posebna sjednica skupštine, ali kako je i to odbijeno, ovo je način da se govori o stalnom urušavanju digniteta Narodne skupštine. Naravno, učinićemo sve da “Skupština na otvorenom” prođe mirno i dostojanstveno. Naš cilj nisu bune i nemiri, naš cilj su jake institucije, mirna, stabilna i prosperitetna RS”, rekao je Borenović, navodi N1.

(Mubina Lj.I.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.