8.9.2023. 18:09
1
Advokat Sebije Izetbegović: "Ona nije ostala bez zvanja profesorice"
FOTO: HAYAT
Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a nije ostala bez zvanja profesorice, a kako je to danas objavio dio medija, potvrdio je za Faktor njen advokat Esad Oruč.

Pojašnjava da je Kantonalni sud u Sarajevu samo “odbio njihov zahtjev za mjerom osiguranja koja se odnosi na njen status profesorice na Univerzitetu u Sarajevu”.

“U ovom postupku se uopće nije raspravljalo o profesoricinom izboru u zvanja. To je nešto što tek prestoji, i za šta očekujemo prvo ročište. Ovo je samo bila mjera osiguranja. To je namjerno pogrešno prenesena informacija. U pitanju je zloupotreba medijskog prostora, i pogrešna izjava od univerzitetskog advokata”, pojašnjava Oruč.

Advokat Univerziteta u Sarajevu, Enver Smajkan, kazao je danas za pojedine medije kako je “odlukom Kantonalnog suda potvrđeno ranije rješenje da Izetbegović više nije profesorica”.

(Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.