12.9.2023. 13:04
0
Na Sokolac stiže istaknuti ruski nacionalista: S njim dolazi TV ekipa koja će snimati prilog o ratu u BiH
Milovan Bjelica, načelnik Opštine Sokolac, objavio je da će u srijedu, 13. septembra primiti visoku delegaciju iz Rusije koju predvodi predsjednik Međunarodne slovenske akademije nauka, obrazovanja, umjetnosti i kulture Sergej Baburin. Baburin je, inače, istaknuti nacionalistički političar iz Rusije.

S njim će biti i Andrej Snjegov te Sergej Dobrinjin, dok će ruska TV ekipa snimiti prilog za rusku publiku o ratu na području Sarajevsko-romanijske regije.

Bjelica je kazao da je ovaj bivši potrpredsjednik državne Dume veliki prijatelj manjeg bh. entiteta te da je to pokazao za vrijeme rata, a što potvrđuje nastavkom saradnje i kulturnih veza.

Baburin će posjetiti Novi Zejtinlik i manastir Sokolicu, a u prošlosti je čestitao Dodiku na izbornoj pobjedi, kao i što je imao česte sastanke sa Slobodanom Miloševićem.

Svoje radikalne i nacionalističke stavove Baburin je pokazao u brojnim izjavama, a prošle godine u intervjuu za Novosti je kazao da je Rusija bila primorana „umiješati se u građanski rat u Ukrajini“.

Također, Baburin tvrdi da ne postoji rat između Rusije i Ukrajine, jer Ukrajinci nisu objavili rat Rusima, a da je Putin samo proglasio „specijalnu vojnu operaciju“. 

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.