21.9.2023. 20:57
0
Sastanak u Zagrebu: Čović i Krišto sa Plenkovićem o izbornom zakonu
Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine i potpredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto sastali su se u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

Visoki zvaničnici su na sastanku razgovarali o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, aktuelnoj političkoj situaciji te izmjenama izbornog zakonodavstva.

Čović je još jednom iskazao potpunu predanost ispunjavanju ključnih prioriteta kako bi naša domovina BiH napravila snažan iskorak na evropskom putu, saopćili su iz HDZ-a BiH.

Kazao je također kako su ovom pitanju posebno posvećeni predstavnici hrvatskog naroda koji predvode EU i NATO put BiH.

Premijer Plenković je istaknuo snažnu podršku Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini, kazavši kako će se Hrvatska, u duhu dobrog susjeda, nastaviti zalagati za što skorije otvaranje pristupnih pregovora s Evropskom unijom.

Jedna o tema bila je i ravnopravnost hrvatskog kao konstitutivnog naroda. Kazano je kako je neophodno provesti izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se puna ravnopravnost mogla istinski i ostvariti.

Govorilo se i o privrednoj, ekonomskoj i sigurnosnoj suradnji, s posebnim naglaskom snažnijeg povezivanja naših dviju zemalja na svim poljima.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.