28.9.2023. 16:25
0
Gdje su nestali deseci hiljada maraka iz Općine Stari Grad?
Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo jučer je održalo sjednicu na kojoj je vijećnik Srđan Simonović kazao da je dobio informaciju da je iz nadležne službe nestalo više desetina hiljada maraka koje su prikupljene od naplate parkinga.

Vijećnik Općinskog vijeća Stari Grad Vedad Deljković potvrdio je za Faktor da su vijećnici danas obaviješteni o nestanku novca. Dodao je da ne zna o kojem se tačno iznosu radi, ali da vijećnici očekuju kompletnu informaciju na narednoj sjednici Općinskog vijeća.

Nezvanično, nestanak novca dogodio se prije mjesec, a načelnica službe iz koje je nestao novac Edina Osmanagić potvrdila je navode ističući kako je novac nestao iz sefa u objektu A te da je sve prijavila policiji.

Općina Stari Grad Sarajevo ostala je bez načelnika nakon što je Ibrahim Hadžibajrić uhapšen i pritvoren te smijenjen s ove funkcije na referendumu. Građani će novog načelnika izabrati 29. oktobra.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.