1.10.2023. 8:48
0
IGK apeluje na međunarodnu zajednicu: Kao što ste se okupili oko Ukrajine, sada se okupite i oko BiH
Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) upozorava da Rusija predvodi antibosansku koaliciju koja ima cilj negirati državu BiH, agresiju i genocid počinjen 1995. u Srebrenici.

Iz IGK-a podsjećaju da je u petak u centru Bratunca postavljen plakat s rođendanskom čestitkom predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu. Postavili su ga aktivisti Udruženja "Istočna alternativa" Rs, uoči Putinovog rođendana 7. oktobra.

"'Istočna alternativa' poznata je po svom proruskom djelovanju, ali i u podržavanju presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Portret Putina, koji trenutno vodi krvav osvajački rat i anektira teritorije Ukrajine - suverene zemlje, predstavlja simbol agresije i okupacije.

Rušitelji države BiH i dalje imaju zaštitu Rusije, koja otvoreno prijeti bosanskohercegovačkoj zemlji, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

BiH je interes ruske države, interes koji je direktno u suprotnosti s državom BiH, antibosanski interes koji Rusija brani kontinuirano uz pomoć Srbije i entiteta Rs.

Poruka međunarodnoj zajednici - kao što se okupila oko Ukrajine, okupite se i oko BiH, barem sada u uslovima opasnog negiranja genocida i države BiH", poručili su iz IGK Kanada.

(Ajdin B.)

IGKRusija
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.