3.10.2023. 18:57
0
Čengić: Podrška Komšiću i Bećiroviću
"Podrška prijedlogu zakona o državnoj imovini koji su predložili Dr. Denis Bećirović i Željko Komšić”, napisao je na X-u zastupnik SDP-a u Skupštini KS Irfan Čengić.

U prošlom mandatu, u kampanji pred izbore, te u ovom mandatu sam radio na zaštiti imovine a posebno državne imovine, zbog čega me raduje proaktivni potez dva člana Predsjedništva BiH.

Državna imovina mora bit regulisana na državnom nivou i u vlasništvu države a ko će sa njom raspolagati je stvar nadležnosti mjesnih zajednica, lokalnih samouprava, kantona, entiteta i distrikta.

Pametovati će razni da ovaj zakon teško može biti usvojen, ali ovakvim potezima Bećirović i Komšića a prije toga i zakonom o gasu koji je predložio Bećirović, probosanske snage imaju proaktivnu politiku i naše prijedloge, a ne samo defanzivnu  politiku prema katastrofalnim njihovim prijedlozima, stoji u Čengićevoj objavi.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.