5.10.2023. 18:43
0
Miro Džakula, nakon deset godina, dao otkaz u UIO BiH: Sprema li se za poziciju direktora državne kompanije "Elektroprenos BiH"
Bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula dao je otkaz u ovoj ustanovi na čijem čelu je bio više od deset godina.

„Miro Džakula je 25. septembra podnio zahtjev za sporazumni prekid radnog odnosa“, potvrđeno je za Capital iz UIO BiH.

U odgovoru na pitanja pomenutog portala precizira se da je Miro Džakula prije imenovanja na mjesto direktora UIO BiH bio šef Odsjeka za poreze Regionalnog centra Mostar.

„Džakula je bio državni službenik Uprave sa stalnim rasporedom na radnom mjestu šefa Odsjeka. Nakon isteka mandata na mjestu direktora, institucija je bila dužna vratiti službenika na radno mjesto istog nivoa za koje ispunjava uslove, ali ne nužno i na isto radno mjesto“, preciziraju iz UIO.

Kako se navodi Miro Džakula nije odgovarao na pozive, a mediji su ranije objavili da je on jedan od najozbiljnijih kandidata za direktora državne kompanije „Elektroprenos BiH“ na čijem čelu je dva mandata proveo Matan Žarić, kome je ljetos istekao mandat, a još traju pregovori kojoj političkoj opciji će pripasti ta funkcija.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.