10.10.2023. 14:17
0
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ide u posjetu Rusiji
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković boraviće, od 11. do 13. oktobra 2023. godine, u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji, na poziv potpredsjednika Vlade Ruske Federacije Aleksandra Novaka.

Premijer Radovan Višković prisustvovaće u Moskvi 6. Ruskoj nedjelji energetike, tokom koje će se obratiti brojnim učesnicima iz Rusije i svijeta na panelu pod nazivom „Globalno tržište nafte i gasa: Kako proći kroz period turbulencije?“

Premijer Višković prisustvovaće i plenarnoj sjednici kojom će predsjedavati predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Tokom radne posjete Ruskoj Federaciji, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovaraće sa potpredsjednikom Vlade Ruske Federacije Aleksandrom Novakom, te imati niz bilateralnih susreta sa privrednicima iz Ruske Federacije.

6. Ruska nedjelja energetike je glavni međunarodni događaj posvećen najaktuelnijim pitanjima iz sektora energetike, koji se ove godine održava od 11-13. oktobra u Moskvi.

Ruska nedjelja energetike okupiće predstavnike ruskih federalnih vlasti, direktore glavnih energetskih kompanija, industrijske organizacije i medijsku zajednicu.

Forum će predstaviti budućnost energetskog sektora Rusije i potencijale za povezanu međunarodnu saradnju u novom geopolitičkom okruženju.

Druge značajne teme na dnevnom redu Foruma obuhvataju unapređenja u proizvodnji struje, nafte i gasa, hemijskom i sektoru uglja, kao i supstituciju uvoza, digitalnu transformaciju, energetsku tranziciju i pitanje klimatskih promjena, saopštili su iz Viškovićevog kabineta.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.