18.10.2023. 14:50
0
Ministar Magoda ugostio biciklistkinju Lejlu Njemčević: Nastavit ćemo podržavati tvoj impresivni sportski put
Najbolju bosanskohercegovačku biciklistkinju Lejlu Njemčević ugostio je jučer ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.
Lejla je ispisala historiju bh. biciklizma, a u svom vlasništvu ima 19 državnih titula, peterostruka je prvakinja Balkana i prva na rang-listi Svjetske biciklističke federacije u konkurenciji brdskog biciklizma u disciplini maraton.

Njene uspjehe i blistavu karijeru svakako potpisuje i trener Amar Njemčević, koji je uradio sve kako bi Lejla bila na “krovu svijeta”.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo finansijski je podržalo Lejlin trud i dostignuća, a resorni ministar Kenan Magoda naglasio je kako će im uvijek biti snažan vjetar u leđa.

Dodao je kako Lejlin uspjeh u biciklizmu nije slučajan, te da je imspresivne rezultate ostvarila zahvaljujući svojoj strasti prema ovom sportu, velikom odricanju i radnoj etici.

"Ponosno slavimo svaku tvoju pobjedu i hvala ti što si inspiracija mladima u našoj državi. Siguran sam da ćeš i dalje nastaviti svoj izvrstan sportski put, predstavljajući na najbolji način našu zemlju u svijetu, te donoseći radost i ponos svim Bosancima i Hercegovcima", rekao je ministar Magoda.

Lejla i njen trener Amar govorili su o važnosti kvalitetnih priprema i konstantnog treninga, te što je potrebno kako bi se postigli vrhunski sportski rezultati. Na prvom mjestu su istakli mentalnu snagu, koju Lejla ima, a koja vrlo često izostane u trenažnom procesu kod sportista s ovih prostora.

Na sastanku se govorilo i o problemima s kojim se suočava bosanskohercegovački sport, a koji bi u velikoj mjeri bili riješeni donošenjem Zakona o sportu, na čemu se trenutno intenzivno radi.

Lejla je zahvalila ministru Magodi na podršci koju pruža njoj, ali i drugim vrhunskim sportistima, kao i na nevjerovatnoj energiji koju je usmjerio ka višem cilju, a to je da, uprkos svim izazovima, uredi oblast sporta u Kantonu Sarajevo.

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.