24.10.2023. 11:29
0
Okerić prvo prozvao Avdu Avdića pa objasnio kako je dijeljen novac udruženjima: "Nisam ja nego moj kabinet..."
FOTO: Faktor
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo sazvao je danas konferenciju za medije povodom podjele 200.000 maraka iz budžeta Kantona Sarajeva, prenosi Faktor.

Na početku istakao je da se vodi "neviđena hajka" protiv njega te je iznio prozivke na račun novinara Avde Avdića zbog pisanja o ovoj temi.

- Predsjedavajući Skupštine KS prema važećoj Uredbi nije samostalni davalac sredstava već Kabinet predsjedavajućeg - poručio je on nekoliko puta te dodao kako je u fokus stavljeno njegovo ime i stranka.

Okerić kaže kako novac nisu dobila NiP-ova udruženja ili pojedinci, već udruženja koja su ispunila uslove.

Pojasnio je Okerić i kako Komisija pri Kabinetu predsjedavajućeg provjerava jesu li ispunjeni uvjeti, a ne on.

On je potom istakao kako su novac dobila i udruženja i udruženja čiji su osnivači visokopozicionirani članovi SDA, ali i Naše stranke te i pojedinci iz SDP-a i SBiH-a.

- Sredstva su po istom ovom pozivu dobila i udruženja Moja adresa Srebrenica i Naše sjećanje čiji su osnivači i rukovodioci visokopozicionirani funkcioneri i pripadnici SDA u svojim gradovima. Osnivač udruženja Moja Srebrenica je Alija Tabaković, predsjednik SDA Srebrenica, a pedsjednik Udruženja Nermin Alivuković. Ovo Udruženje je dobilo 28.000 KM. Gospodin Tabaković i gospodin Bakir Izetbegović i gospođa Sebija Izetbegović - naveo je Okerić pokazujući zajedničku fotografiju njih troje.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.