25.10.2023. 12:25
0
Tužilaštvo KS provjerava dodjelu sredstava iz kabineta Okerića
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uključit će se u istraživanje dodjele sredstava udruženjima u Srebrenici, tačnije dodjelu više od 200.000 KM od strane predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića (NIP).

"Prema informacijama koje imam izdata je naredba Tužilaštva KS da se utvrde sve okolnosti dodjele budžetskih sredstava iz kabineta predsjedavajućeg Skupštine KS. Naredba je izdata prema informaciji Ureda za borbu protiv korupcije u KS. Ovim je potvrđeno da je ono što sam rekao da istražni organi djeluju po službenoj dužnosti i da cilj svega nije bilo blaćenje bilo koga već da se izvrše kontrole dodjele sredstava. U međuvremenu su isplivali i novi detalji oko dodjele sredstava koje bacaju dodatno svjetlo na nepravilnosti ove dodjele", kazao je za NAP Almir Bečarević, ministar u Vladi KS.

(Erna H.) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.