24.10.2023. 13:50
0
Zuhrić: Okerićev press po NiP-ovom uputstvu: "Zaprijeti novinarima, ne pominji suštinu, ponavljaj da je sve laž i da nam sve to radi duboka država"
Šef Kluba zastupnika DF-a u Skupštini kantona Sarajevo Albin Zuhrić komentirao je današnju press-konferenciju koju je održao predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, nakon što su u medijima obajvljene informacije kako se budžetskim novcem finansiraju Udruženja kojim rukovode članovi njegove političke partije (NiP).

Kako je naveo Zuhrić, Okerić je danas "učinio sve sto se u NiP-u očekuje od njega, pratio partijsko uputstvo za vođenje press konferencija".

Naveo je pet "pravila" kojih se Okerić pridržavao :

1. Nikada ne pominjati suštinu ili se baviti temom zbog koje je sazvana konferencija;

2. Ponavljati da je sve laž, i da nam to radi duboka država;

3. Prijetiti klevetom, ne ulaziti u detalje oko toga šta tačno je kleveta;

4. Biti uvrijeđen čitavu konferenciju da se uopšte propituje trošenje javnog novca. Ako je NiP uzeo, to nije krađa;

5. Uvrijediti nekoliko novinara i zaprijetiti im, važno je da se mediji boje da pišu o nama.


(Ajdin B.)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.