25.10.2023. 10:13
1
Uspavan medvjed kojeg je u mjestu Barice kod Donjeg Vakufa udarilo vozilo
Medvjed kojeg je u mjestu Barice kod Donjeg Vakufa jučer udario automobil je uspavan. On je imao više prijeloma na tijelu, a ranije je izgubio šapu od minsko-eksplozivnog sredstva.

- Od udarca je imao prelomljene obje zadnje noge, kičmu i veliki hematom na leđima, lumbalni dio kičme. Bio je u agoniji, imao je polomljenu potkoljeničnu kost gdje su fragmenti iz noge ispadali. On se nije probudio iz anestezije - rekao je Faktoru dnan Hodić, veterinar iz Donjeg Vakufa.

Kaže kako u posljednje vrijeme medvjedi sve više silaze u naseljena mjesta.

- Ne znam razloge, neki misle da se životinje uznemiravaju u šumama jer se tamo mnogi vozaju kvadovima. Drugi misle da je nestalo hrane u šumu da po naseljima ima mnogo bobičastog voća, da se skuplja, pa se spuštaju. Trebalo bi analizu praviti - govori Hodić.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.