25.10.2023. 13:34
0
Nastavljena vanredna sjednica o rebalansu budžeta
Nakon duge pauze nastavljena je jutros prekinuta sjednica Parlamenta FBiH o rebalansu budžeta.

Predsjednik Zakonodavno-pravne komisije Belmin Zukan je izvijestio Parlament FBiH da zbog nepopunjenosti komisije, ona se nije izjasnila ni o jednom setu zaključaka, te smatra da sjednica ipak može da se nastavi. Mladen Bošković pojasnio je da je teško dati odgovor na ovo pitanje u malo vremena.

- Kolegica se za svoju poslovničku intervenciju pripremala danima, teško je dati odgovor za 20 minuta. Ustavna komsija je ostvarila kvorum i odlučili smo da damo mišljenje. Prvo smo pokušali konstatirati činjenično stanje stanje. I dali smo mišljenje koje je dostavljeno zastupnicima, rekao je Bošković.




Prema mišljenju Ustavne komisije, iako je predsjedavajuća Mirjana Marinković-Lepić, podnijela ostavku ona ostaje da obnaša tu dužnost dok ne bude razriješena.



Podsjetimo, nakon što je jutros počela je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBIH o rebalansu budžeta, uslijedila je intervencija zastupnice SDA Jasmine Bišević-Tokić.

Naime, nakon što je zamjenica predsjedavajuće Edina Gabela počela sa vođenjem sjednice, Bišević-Tokić je uputila poslovničku intervenciju.

- Gospođa Mirjana Marinković-Lepić, nakon što je podnijela ostavku, nije mogla nikoga ovlasti da vodi sjednicu, jer su njena ovlaštenja prestala sa njenom ostavkom, kazala je Bišević-Tokić i dodala:

- Prema,onome što znamo gospođa Lepić još uvijek koristi kancelariju, službeni automobil i ostalo, što nije predviđeno.

Nakon izlaganja zastupnice Biščević-Tokić, predsjedavajuća Gabela je pozvala Zakonodavnu komisiju da se sastane i da svoje mišljenje o nastavku sjednice.

Podsjetimo, Vlada FBIH je predložila da ovogodišnji ukupni iznos federalnog budžeta nakon rebalansa bude 6.937.563.355 KM, što je za 211,7 miliona KM ili 3,1 posto više u odnosu na sadašnji.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.