27.10.2023. 15:16
1
Opasne poruke iz Banjaluke: MUP RS će stati u odbranu predsjednika Republike Srpske
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kao zaštitnik Ustava RS i garant bezbjednosti svim građanima, staće o odbranu institucija Republike Srpske i Predsjednika Republike od napada i nametanja odluka nepriznatog čovjeka i nezakonitog procesa koji se u Sarajevu vodi protiv Predsjednika RS zbog sprovođenja odluka koje su donijele republičke institucije.

Ovo je poručeno nakon sjednice Stručnog kolegijuma MUP-a RS koja je održana u Banjaluci, a kojoj su prisustvovali direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić i načelnici operativnih uprava Ministarstva.

Nakon Kolegijuma je poručeno da policijski službenici u skladu sa svojim nadležnostima preduzimaju sve potrebne mjere i radnje da stanje bezbjednosti na području Republike Srpske bude povoljno.

Istovremeno se, kazali su, prate dešavanja i na globalnom nivou, a zbog dešavanja na Bliskom istoku razmjenjuju se informacije na nivou međunarodne policijske saradnje iz oblasti terorizma i kretanja migracija.

Na Stručnom kolegiju ponovljena je odlučnost MUP-a Srpske za borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala i korupcije, te su pohvaljene aktivnosti Policijske uprave Banjaluka na polju borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, u kojima je za samo nekoliko mjeseci relizovano devet velikih operativnih akcija.

"To su 'Venera, 'Bul', 'Povratnik', 'Specijal', 'Polo', 'Kofer 2023', 'Plantaža 2023', 'Modus' i 'Omerta', ali i istrage koje su bile usmjerene na rasvjetljavanje krivičnih djela protiv imovine", saopštili su iz MUP-a.

Ovom prilikom, načelnik Policijske uprave Banjaluka upoznao je kolegijum sa stanjem bezbjednosti na području koje operativno pokriva ova Policijska uprava i ocijenio ga zadovoljavajućim, uz naglasak da su odlučni da se unaprijedi odnos policije i građana u smislu saradnje na pitanjima bezbjednosti u lokalnoj zajednici.

"Policijski službenici PU Banjaluka u devet mjeseci ove godine su upješno obezbjedili 399 javnih okupljanja, 991 sportsku priredbu, od čega 27 sa povećanim rizikom", kazali su, te dodali da je u toku rad na uspostavljanju treće lokacije za registraciju vozila na području grada Banjaluke i to na lokaciji Policijske stanice Banjaluka – Lauš.

Na kolegiju je ponovljena odredjeljenost MUP RS za realizovanje mjera predviđenih Planom mjera i aktivnosti za prevenciju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije za 2022-2027. godinu, te da će u skladu sa tim u narednom periodu biti realizovana preventivna kampanja "Budi sigma! Prijavi/Spriječi vršnjačko nasilje!".

Zaključeno je da stepen bezbjednosti u i oko škola u Republici Srpskoj značajno unaprijeđen uvođenjem školskog policajca u škole u Republici Srpskoj.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.