2.11.2023. 10:46
0
Hoće li javnost danas konačno saznati kakve su uloge bile policajke Dženane Selimović i sutkinje Lejle Numanović i ko je otkrio lokaciju Nizame Hećimović?
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova TK danas će održati zajedničku konferenciju za medije, a tema će biti trostruka likvidacija i tri ranjavanja u Gradačcu od 11. augusta 2023. godine.

Kako ističu iz ove dvije institucije, provedene su istražne radnje i obavljena je analiza pribavljenih dokaza vezano za tragične događaje koji su potresli Bosnu i Hercegovinu.

Javnost najviše interesuje ko je nije dao zaštitu Nizami Hećimović, ko je otkrio njenu lokaciju i kakve su uloge bile policajke Dženane Selimović i sutkinje Lejle Numanović.

Ukoliko nisu krive, onda i zbog Numanović i Selimović treba reći da nisu krive, i zbog njihove nevinosti i zbog javnih osuda.

Šta je pokazala istraga i kako je urađena istraga, saznat ćemo danas nakon što nam je saopšte glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman, postupajući tužilac u predmetu Dalibor Bingas i glasnogovornik Tužilaštva Admir Arnautović.

“U proteklom periodu su obavljene detaljne istražne radnje, pribavljeni i analizirani relevantni dokazi koji se vezuju za ove događaje, te će se na konferenciji za medije prezentirati nalazi tužilačke istrage, kao i postupanje policijskih struktura MUP-a TK prije, tokom i nakon pomenutih događaja, o čemu će govoriti direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman”, stoji u saopćenju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.