18.5.2024. 12:03
0
Vrijednost Bitcoina ponovo iznad 67.000 dolara
Vrijednost kriptovalute Bitcoin u petak je povećana iznad nivoa od 67.000 dolara, prvi put u više od tri sedmice.

Posljednji put kada je vrijednost najveće svjetske kriptovalute bila iznad tog nivoa zabilježeno je 24. aprila.

Vrijednost Ethereuma, najvećeg svjetskog altcoina po tržišnoj kapitalizaciji, povećana je za 5,2 posto na 3.090 dolara u 20.37 GMT, dok su vrijednosti nekih altcoina povećane i do deset posto.

Vrijednost tržišta kriptovaluta iznosila je 2,42 biliona dolara uz dnevni rast od 3,12 posto, dok je udio Bitcoina na kripto tržištu, poznat kao dominacija, bio 54,4 posto, a dominacija Ethereuma 15,3 posto.

Nedavni oporavak vrijednosti kriptovaluta uslijedio je nakon što je američka potrošačka inflacija u aprilu pokazala usporavanje u odnosu na prethodni mjesec, što je povećalo nadu investitora da bi Federalne rezerve mogle početi snižavati kamatne stope u septembru.

(Ajdin B.)

Bitcoin
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.