6.11.2023. 18:11
0
Kako je Dino Merlin uzeo autogram od generala Atifa Dudakovića: "Podijelio sam hiljade autograma, ali sam danas prvi put u životu želio i ja žarko da dobijem jedan.."
21. augusta 1995. godine bh. pjevač Dino Merlin je održao koncert u Bihaću.

Na tom koncertu obratio se Krajišnicima riječima podrške, zahvalio im se za sve učinjeno koje je za cilj imalo odbranu Bosne i Hercegovine, ali je također pozvao i da se krajiški borci Armije RBiH priključe odbrani i ostalih dijelova naše domovine.

Ono što je interesantno, mjesec nakon ovog koncerta Dine Merlina Atif Dudaković i borci 5. korpusa našli su se pred Banjom Lukom, koja bi, da nije bilo Dejtonskog sporazuma, po svemu sudeći bila deblokirana, vraćena pod kontrolu ARBiH, piše sedmični list Stav.

“Selam alejkum i dobro veče. Ja sam sanjao mnoge snove, ali mislio sam da mi se ovaj neće ostvariti. Došao sam da vam se poklonim, vama najvećim od najvećih. Nema se ovdje puno riječi. Ja uvijek izgubim dah i nemam nit ću kada imati pjesama da vas opjevam, ali znam jedno - najsjajniji ste biser u kruni bosanskohercegovačkoj. Deset godina od kada sam uzeo gitaru u ruke podijelio sam stotine i hiljade autograma, ali sam danas prvi put u životu žarko želio da i ja dobijem jedan autogram. I dobio sam, dobio sam autogram od generala Dudakovića, dobio sam autogram od svoje Krajine i nosit ću ga dok sam živ”, tada je rekao Dino Merlin.

On se potom publici zahvalio za sve ono što su učinili za Bosnu i Hercegovinu, ali im je rekao i to da imaju na umu činjenicu da rat još nije gotov, da Sarajevo i Goražde, i još mnogi drugi gradovi, krvare.

“Sada ste vi na redu, kao što ste bili slavni, ovdje, u Bihaću, u Krajini, da pomognete ostatku Bosne i Hercegovine. Oni to očekuju od vas. Da vidim ruke koje su odbranile Bosnu. Idemo”, zaključila je naša najveća pop zvijezda, nakon čega je počela pjesma “Vojnik sreće”.

Pogledajte isječak sa kultnog koncerta iz Bihaća.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.