10.11.2023. 17:14
1
DF: Nametnuta vlast politikom lažnih kompromisa isporučuje Ustavni sud separatistima
Demokratska fronta objavila je saopćenje povodom posljednjih pokušaja imenovanja Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Kako su kazali, nametnuta vlast u Federaciji BiH u vidu koalicije HDZ – Trojka ponovo pokušava iznaći načina i zaobilaznim putem imenovati, odnosno nametnuti nekompetentnog i nestručnog Marina Vukoju za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

- Demokratska fronta s tim u vezi osuđuje takve pokušaje koji imaju za cilj ostvarivanje plana dominacije Ustavnim sudom BiH od strane HDZ-a i SNSD-a. Oktorisana i nametnuta vlast ima u mogućnosti da bira između više stručnih kandidata, ali očito je da je dug Trojke prema HDZ-u prevelik, pa ista, unatoč nezadovoljstvu građana ne odustaje od nametanja nestručnog Vukoje. Izgledno je da je politika navodnih kompromisa ništa drugo do politika ispunjavanja političkih želja Dragana Čovića. Demokratska fronta je još ljetos uspjela da spriječi podmukli ponoćni desant kada je aktuelna vlast računala da će pod krinkom noći isporučiti Ustavni sud Bosne i Hercegovine separatistima. Od suprotstavljanja nametanju loših rješenja, nećemo odustati ni ovaj put. Stoga prije nego što situacija eskalira pozivamo predstavnike Trojke da se još jednom preispitaju prije nego što donesu konačnu odluku. Pogrešna odluka sigurno neće proći bez posljedica – stoji u saopćenju.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.