19.11.2023. 12:51
0
Biden: Palestinska uprava bi trebala biti nadležna za Pojas Gaze nakon završetka rata
FOTO: instagram
Američki predsjednik Joe Biden naglasio je danas da bi Palestinska uprava konačno trebala da bude nadležna za Pojas Gaze i Zapadnu obalu nakon rata između Izraela i "Hamasa".
Američki predsjednik Joe Biden naglasio je danas da bi Palestinska uprava konačno trebala da bude nadležna za Pojas Gaze i Zapadnu obalu nakon rata između Izraela i Hamasa.

Biden je u članku u Washington Postu naveo da ne smije biti prisilnog raseljavanja Palestinaca iz Gaze, ponovne okupacije, opsade ili blokade, niti smanjenja teritorije.

On je dodao i da su Sjedinjene Američke Države spremne da zabrane izdavanje viza ekstremistima koji napadaju palestinske civile na Zapadnoj obali.

"Naglasio sam izraelskim liderima da ekstremističko nasilje protiv Palestinaca na Zapadnoj obali mora da prestane i da oni koji počine nasilje moraju da odgovaraju", rekao je Biden.

Na Zapadnoj obali, gdje živi tri miliona Palestinaca među više od pola miliona jevrejskih doseljenika, nemiri traju duže od osamnaest mjeseci, zbog čega raste međunarodna zabrinutost jer je nasilje eskaliralo poslije 7. oktobra.
(Aldin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.