19.11.2023. 15:25
0
Oglasili se stanari iz zgrada u ulici Radenka Abazovića: Dovlačenje novih boksova na istu lokaciju izazivaju strah, nesigurnost i stvaraju nemir među stanarima
FOTO: vlada ks
Povodom današnje najave uprave preduzeća KJPK Tržnice-Pijace o poduzimanju svih mogućih radnji da se ponovno, istim kapacitetom stavi u funkciju rad ove pijace, stanari zgrada u ulici Radenka Abazovića imaju potrebu da obavijeste javnost o problemima s kojima se oni suočavaju.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Kao što je velika većina javnosti upoznata, stanari zgrada iz navedene ulice su pokrenuli peticiju u kojoj zahtijevaju od nadležnih institucija u Kantonu Sarajevo da po hitnom postupku izmjeste sve prisutne boksove i pijačnu djelatnost na adekvatnu lokaciju izvan lokacije Otoka, a koja ispunjava minimalne tehničke i upotrebne uslove za smještaj i rad vlasnika na istoj. Peticija je potpisana od velikog broja stanara i ista će biti predata svim nivoima vlasti u narednim danima.

Stanari zgrada u ulici Radenka Abazovića su pretrpjeli ogromnu štetu u navedenom požaru koji je krenuo sa navedene pijace i neprihvatljivo im je da uprava preduzeća planira početi sa radom navedene pijace iako još uvijek nisu utvrđene sve okolnosti koje su dovele do navedenog požara. Preduzeće KJKP Tržnice-Pijace je javno preduzeće i kao takvo ima obavezu da poštuje sve građane ovog kantona. Iako je prošlo 14 dana od požara, niko od predstavnika preduzeća se nije udostojio doći do stanara zgrada u ulici Radenka Abazovića, pružiti izvinjenje za učinjenu štetu i da se zajednički sa stanarima navedene zgrade eventualno dogovori o daljim koracima. Stanare zgrada u navedenoj ulici zanima jedino sigurnost njihove imovine, vlastitih života i ništa drugo. Ovakvo bahato ponašanje uprave preduzeća stanarima izaziva osjećaj straha, nesigurnosti i krajnje zabrinutosti.

Stanari navedenih zgrada su se danima suočavali sa velikom koncentracijom praškastih hemikalija nastalih sagorijevanjem plastike i velike količine tkanine i raznih vrsta predmeta, koje su dimnim isparavanjem ušle kroz ventilacione sisteme navedenih zgrada te su njihovim udisanjem mnogi stanari doživjeli iritaciju dišnog sistema.

Izjave o navodnom dovlačenju novih boksova na istu lokaciju izazivaju strah, nesigurnost i stvaraju nemir među stanarima navedenih zgrada i sve dalje aktivnosti oko takvog postupanja će uzrokovati revolt stanara što će zasigurno rezultirati mirnim protestima ispred nadležnih ustanova i navedene pijace. Pozivamo sve učesnike u donošenju odluka na razumno postupanje i da prilikom provedbe odluka važnih za život brojnih porodica uzmu u razmatranje sve okolnosti. Nećemo pristati na bilo kakvo rješenje koje podrazumijeva ugrožavanje naših života i imovine. Mi se borimo za sigurnost ne samo nas stanara, nego i onih koji su radili ili rade na pijaci. Nije nam jasno kako i sami zakupci na pijaci ne shvataju i ne vide u kakvim su uvjetima radili - navodi se u saopćenju.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.