22.11.2023. 8:13
4
Sin Riste Đoge: "Ni hiljadu sava miloševića ne može da učini BiH mojom reprezentacijom"
Sveštenik iz Foče, Darko Đogo, sin Riste Đoge, u Podcastu Rubikon govorio je i o selektoru Savi Miloševiću i fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Savo Milošević vodi reprezentaciju, kao super… To je moja reprezentacija… Mogu da vam kažem. Ja sam volio Savu Miloševića, navijač sam Partizana”, rekao je Darko Đogo.

Kritikovao je bh. tim i rekao da to nije negova reprezentacija.

“Ali hiljadu sava miloševića ne može da mi reprezentaciju zemlje koja je nastala na secesiji od moje zemlje… To jeste birokratije koja je nastala odvajajući se… I tribine na kojima se psuje i pljuje… psuje majka četnička, ne može da učini mojom reprezentacijom“, kazao je Đogo.



Risto Đogo bio je novinar s Pala, jedan od najvećih medijskih promotora zla u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Prije rata radio je u sarajevskim medijima, u aprilu 1992. godine učestvuje u osnivanju Srpske novinske agencije (SRNA), zatim i Srpskog radija i Srpske radio-televizije.

U svojoj knjizi Proizvodnja rata Mark Thomson je o Risti Đogi zapisao: “Njegove uvrede protiv Bošnjaka nemoguće je svesti na objašnjenje ljudskim jezikom”.

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.