25.11.2023. 22:35
0
Udesi, kolone automobile i obustava saobraćaja: Snijeg stvara haos na cestama u BiH
Zbog snijega koji pada, otežan je saobraćaj na putu Tuzla Sarajevo.

Kako javlja Tuzlainfo, dosta snijega pada na visoravni Nišići, zbog čega povremeno dolazi do obustave saobraćaja. Na ovom dijelu puta Tuzla – Sarajevo, dodatno saobraćanje otežavaju radovi na proširenju ceste.

Na snimku se vidi da su dežurne ekipe na terenu, te da čiste put.



Teška je situacija na Bradini gdje su česte obustave saobraćaja, a došlo je i do udesa.



Inače, zbog sniježnih padavina, i BIHAMK je izdao upozorenje.

“Zbog snijega na kolovozu usporeno je saobraćanje na putevima: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Ključ, Priluka-Glamoč-Mliništa i Bugojno-Kupres-Šuica-Livno, kao i na širem području Romanije, te na području Blidinja (Jablanica-Posušje). Na dionici Blidinje-Rakitno, kao i na području Kupresa, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila. Dodatne probleme u ovim područjima stvara i povremeno jak vjetar. Zbog nižih temperatura moguća je i poledica, a upozoravamo i na učestale odrone. Na dionicama u nižim predjelima kolovoz je mokar ili vlažan.

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme” – saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.