28.11.2023. 14:45
0
Sprema se veliki ulazak Ryanaira na Aerodrom Sarajevo: Već su potpisali ugovor sa Hifa-Oilom za snabdijevanje gorivom
Vijest da Ryanair konačno pokreće letove sa Aerodroma Sarajevo izazvala je mnogo pažnje u javnosti.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže BiznisInfo.ba, Ryanair će otvoriti desetak linija za nekoliko evropskih država, među kojima su  Njemačka, Belgija, Švedska i Italija, a moguće i Velike Britanija. Tačan spisak linija trebao bi biti poznat uskoro.

Najveća evropska kompanija mogla bi donijeti pravi preporod sarajevskom aerodromu te konačno otvoriti vrata Evrope za našu zemlju, a putnicima ponuditi jeftine karte za brojne destinacije.

Kao još jedan dokaz da irski div ima ozbiljne planove u BiH, služi činjenica da su počeli s potpisivanjima ugovora za svoje operacije iz Sarajeva.

Između ostalog, potpisali su ugovor s kompanijom Hifa-Oil za snabdijevanje gorivom.

– Novi ugovor sa aviokompanijom Ryanair potpisan je za 2024. godinu te će kompanija Hifa-Oil vršiti snabdjevanje jet gorivom i punu uslugu za ovu aviokompaniju na sarajevskom aerodromu – rečeno je iz kompanije Hifa-Oil.

Ryanair je jedna od tri kompanije koje će dobiti subvencije Kantona Sarajevo, uz Wizz Air i Sunexpress, koji je zajednička firma Turkish Airlinesa i Lufthanse.

No, upravo se, kako saznaje isti medij, od Ryanaira očekuje najveći broj letova ka Evropi.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.