29.11.2023. 19:21
0
Avdić nije iznenađen ponašanjem Roka Snežiča: Islamofobija je na najvišem nivou u posljednjih 20 godina
Tužilaštvo u Sloveniji objavi dokumente, ja ih u Bosni i Hercegovini objavim. On me tuži i mene traži sud u Sloveniji.

Nažalost, regulativa je takva. Dešavat će se svima isto koji misle, ako objave tekst u FBiH, da ih vlast u RS-u neće procesuirati. Griješe.

Poručio je to urednik portala Istraga.ba Avdo Avdić, opisujući tokom gostovanja u emisiji "Dobar dan BiH" na Hayat televiziji nedavni incident u Sloveniji sa tamošnjim biznismenom Rokom Snežičem.

Podsjetimo, Snežič je pokrenuo tužbu protiv Avdića, tereti ga za dva krivična djela, uvredljivu optužbu i klevetu.

Snežič je prije ulaska na ročište u Okružni sud u Mariboru, koje je održano prije dva dana, novinarki jednog slovenačkog portala pokazao majicu koju je obukao samo za tu priliku, a na kojoj je bio lik Martina Krpana koji odsijeca glavu muslimanu.

Avdić kaže da nije iznenađen ovim incidentom.

- Islamofobija je na najvišem nivou u posljednjih 20 godina - naveo je.

Snežič je prvu tužbu protiv Avdića podnio u vezi sa njegovim portalom.

- Donio sam dokumente koje potvrđuju moje tvrdnje. On se nije pojavio na tom ročištu - rekao je Avdić.

Također, pojasnio je da sličan zakon sada vlada i u entitetu Republika srpska.

- Kada neki političar, bilo gdje na svijetu, kaže nešto negativno protiv RS-a, oni mogu pokrenuti postupak u Banjoj Luci pred sudom i raspisati potragu - dodao je Avdić.

Ambasador BiH u Ljubljani Dario Novalić uputio je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova Slovenije u kojem upozorava na ovaj incident, na šta je podsjetio i Avdić, te dodao da vjeruje u slovenačko pravosuđe.

- Ja sam ponosan jer sam musliman, to uvreda nije, ali prijetnje i uvrede jesu - poručio je Avdić.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.