7.12.2023. 22:46
8
Još jedan sindikat stao uz zaštitara: Ovaj napad predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva
I dalje se ne stišava bura nakon incidenta na Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) između jednog pripadnika zaštitarske službe i doskorašnja generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetgbegović.

Svoje su viđenje iznijeli i zaštitar Said Spiljak i Izetbegović, a nakon Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, oglasio se i Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu.

Oba sindikata stala su u odbranu zaštitara Spiljka.

Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu je uputio pismo novom generalnom direktoru KCUS-a Alenu Pilavu i predsjedniku Upravnog odbora Benjaminu Kulovcu u kojem se navodi:

"Poštovani,

cijeneći da je Said Spiljak radnik KCUS-a član našeg sindikata-Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo imamo zakonsku i moralnu obavezu da Vam se obratimo ispred Sindikata i u ime svih naših članova.

Smatramo da su u konkretnom slučaju povrijeđena ljudska prava našeg člana zagarantovana Ustavom i zakonom.

Radnik KCUS Said Spiljak je u okviru obavljanja svog redovnog posla bio na svom radnom mjestu i obavljao poslove u okviru svog radnog mjesta poštujući sva pravila i procedure utvrđene unutrašnjim aktima KCUS-a.

Ovaj nemili događaj u vidu napada predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva.

Diskriminacija po bilo kom osnovu ne može biti i ne smije proći nekažnjeno jer u protivnom postaje pravilo ponašanja određenih moćnika i manifestacija moći nad drugima.

Zahtjevamo od Vas kao rukovodioca da u okviru zakonskih i drugih propisa pokrenete postupak i preuzmete mjere u cilju utvđivanja svih relevantnih činjenica te u skladu sa istim donesete odgovarajuće odluke, a sve u interesu zaštite prava i interesa našeg člana", navedeno je u pismu.

 
8
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.