11.12.2023. 18:19
0
Ministar zaposlio stranačku kolegicu, iako je dijete poginulog borca bilo prvoplasirano na konkursu
FOTO: facebook
Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je konkurs o postavljenju državne službenice na mjesto stručnog saradnika za upravno-pravno rješavanje u Ministarstvu.

Ipak, ono što je sporno pri ovom konkursu je to da nije primljena prvorangirana osoba. Naime, Amra Spahić je imala 94,17 posto osvojenih bodova na stručnom ispitu, Amna Mlinarić 90,42 posto, a Amar Arnaut 86,67 posto.

Posao državne službenice je dobila Amra Mlinarić, iako prema Zakonu o pravima branilaca i članova njihovih porodica FBiH prvoplasirana Amna Spahić, kao dijete poginulog borca, ima prednost kao pripadnik porodice poginulog, no i bez toga ona je ispunjavala uslove da bude zaposlena.

Osim toga, Amra Spahić posjeduje i radno iskustvo na poslovima iz oblasti branilačko-invalidske zaštite.

Amra Mlinarić nije priložila bilo kakav dokaz o ostvarivanju prava na prednost prilikom zapošljavanja.

No, njena prednost je to što je povezana s DF-om. Ovim Ministarstvom upravlja Adnan Sirovica, kadar DF-a iz Maglaja, koji je na posljednjim izborima bio kandidat za Skupštinu ZDK i osvojio svega 601 glas.

Amra Mlinarić je kadar DF-a iz Zenice i na lokalnim izborima 2020. godine bila je kandidatkinja za Gradsko vijeće u ime DF-GS-a kao 18. na listi. Ona je tada osvojila svega 55 glasova i njena stranka uopće nije bila parlamentarna piše Avaz.

ZDK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.