13.12.2023. 16:13
0
Ugrožena zimska sezona na Bjelašnici, zbog topljenja snijega nema skijanja
FOTO: facebook
Uslijed nadprosječno toplih temperatura na planini Bjelašnici istopio se gotovo sav snijeg zbog čega su zimske aktivnosti trenutno van funkcije.

Najviša dnevna temperatura na ovoj olimpijskoj ljepotici je danas iznosila čak deset stepeni Celzijusa, a trenutno je sedam stepeni Celzijusa, prema podacima Accuweathera.

S obzirom na izuzetno toplo vrijeme za ovo doba godine, zimska sezona je na čekanju.

Skijaši se nadaju da će se što prije moći vratiti na ski staze.

 "Dragi skijaši, danas nećemo moći uživati u skijanju zbog loših vremenskih uslova. Nažalost, ski centar neće biti otvoren danas. Nadamo se da ćemo uskoro imati bolje uslove i da se ponovo vidimo na stazi", poručili su iz Olimpijskog centra Bjelašnica i Igman.

S obzirom na najave meteorologa, novi snijeg bi uskoro trebao pasti, a skupa s njim stanje bi se trebalo popraviti.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.