25.12.2023. 12:06
1
Instagram profil Službe za poslove sa strancima BiH lajka Vučićeve objave o protestima u Srbiji
FOTO: Faktor
Protesti opozicije i građana Srbije traju već danima nakon izbora u toj zemlji, a metode suzbijanja demonstracija kakve primjenjuju tamošnje vlasti podržavaju i u pojedinim institucijama Bosne i Hercegovine.

Barem se tako može protumačiti sudeći na osnovu aktivnosti tih institucija na društvenim mrežama.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na Instagramu je jučer objavio:

– Trenuci predaha u predsjedništvu. Važno je da sačuvamo mir, pohapsimo nasilnike i osiguramo budućnost našoj djeci.

Želim da vi, dragi prijatelji, znate da sam uvijek na svom radnom mjestu i spreman da štitim stabilnost zemlje, pozivam na uzdržanost, ali i nedvosmisleno sačuvam državu. Našu Srbiju. Jednu jedinu.

Ova Vučićeva objava svidjela se i administratoru Instagram profila Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine (SPSBiH). Kako se može vidjeti na toj društvenoj mreži, sa profila ove državne institucije Bosne i Hercegovine lajkana je Vučićeva objava. Profil Službe na Instagramu nije verificiran, ali sudeći po objavama radi se zaista o profilu koji institucija koristi piše Faktor.

Direktor SPSBiH je Žarko Laketa, kadar blizak SNSD-u Milorada Dodika. Šira javnost u BiH u posljednje vrijeme mogla je primijetiti Laketu tokom oglašavanja u vezi sa statusom visokog predstavnika u BiH Christana Schmidta, kada je zajedno sa ministrom sigurnosti Nenadom Nešićem osporavao Schmidtov mandat u OHR-u.

Lajkovi sa naloga državnih institucija na mrežama državnicima drugih zemalja, pa i lajkovi sa takvih naloga bilo kome na bilo šta, podrazumijeva se, neprimjereni su u najmanju ruku. Štaviše, kad se radi o objavama koje se tiču političkih, sigurnosnih i ostalih unutarnjih pitanja druge države, takvo ponašanje odgovornih u institucijama BiH, konkretno u SPSBiH, moglo bi se nazvati i skandaloznim.



                                                                   Foto: Faktor

SrbijaBiH
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.