7.1.2024. 16:43
0
Nakon nacionalističkih provokacija i divljanja u Vlasenici oglasio se MUP RS-a
Policijska uprava Zvornik oglasila se nakon nacionalističkog divljanja u Vlasenici kada su uoči Božića provocirani i vrijeđani bošnjački povratnici.

Na snimku kojeg su jučer objavili mediji se vidi kako prolazi kolona automobila proslavljajući Badnjak i u jednom trenutku se iz jednog vozila čuje "Ustajte balije".

"Policijska stanica Vlasenica je 6. januara 2024. zaprimila prijavu od lica K.B. iz Vlasenice da je 5. januara 2024. godine oko 16:40 sati, u mjestu Drum, općina Vlasenica došlo do vrijeđanja na nacionalnoj osnovi od lica G. E. iz Vlasenice", navodi se u saopćenju.

Navode da su nakon prijave policijski službenici potvrdili navode i preduzimaju mjere i radnje pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je naložio da mu se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj, navodi se u saopćenju.

"Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid ovakvih i sličnih ponašanja, te poziva građane da se uzdrže od vršenja istih", saopćili su iz PU Zvornik.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.