12.1.2024. 8:59
7
Potporučnica OS BiH "zapalila" medije iz RS i Srbije: Objavila skidanje trobojke i stavljanje zastave Republike BiH sa ljiljanima, izazvala "skandal"
FOTO: ilustracija
Amina Pilavdžija, mlada potporučnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, naljutila je medije iz manjeg bh. entiteta i Srbije objavom na kojoj se vidi kako muškarac skida zastavu Republike Srpske i umjesto nje stavlja nekada zvaničnu zastavu naše zemlje.

Riječ je o fotografiji koja je nastala u (post)ratnom periodu, a mediji iz RS i Srbije su prvu zvaničnu zastavu naše zemlje predstavili kao zastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine.

image

Tako se u tim medijima, inače bliskim predsjednicima RS i Srbije Miloradu Dodiku odnosno Aleksandru Vučiću, mogu pročitati naslovi poput "SKANDALOZNO: Mlada potporučnica Oružanih snaga BiH potpiruje mržnju (FOTO)", "MEGA SKANDALČINA U BIH Mlada potporučnica Oružanih snaga BiH potpiruje mržnju, OVO JE BRUKA"...

Pilavdžija je na društvenim mrežama objavila i snimak iz kolene automobila koji su kroz Zenicu prodefilovali 9. januara sa zastavama i simbolima Bosne i Hercegovine kao odgovor na neustavni dan RS koji se tog datuma proslavljao u manjem bh. entitetu.

Povodom ovog događaja reagovao je i zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Milorad Kojić koji je kazao da Pilavdžija mora biti sankcionisana zbog "poruka mržnje koje šire netrpeljivost".

Aleksandar Goganović, zamjenik ministra odbrane BiH, potez mlade potporučnice okarakterisao je kao "širenje mržnje i netolerancije prema Republici Srpskoj i srpskom stanovništvu".

Dodao je kako će protiv Pilavdžije biti podnesena krivična prijava ukoliko se utvrde elementi krivičnog djela.

 
7
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.