16.1.2024. 12:55
0
"Tražimo da Tužilaštvo i inspekcije uđu u sva tri javna emitera i utvrde gdje je novac uposlenika BHRT-a"
Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u poziva da se što prije potpiše ugovor o prikupljanju i raspodjeli RTV takse koji će omogućiti finansijski stabilan Javni servis BiH i ispunjavanje radničkih zahtjeva.

Zahtjevi su povećanje plaće i toplog obroka, uplaćivanje doprinosa, poboljšanje uvjeta rada i donošenje pravednije sistematizacije radnih mjesta.

"Kao državni medijski servis svih građana-jedan za sve, u odbrani svojih radnih mjesta i egzistencije svojih porodica nećemo stati.

Tražimo hitne i konkretne aktivnosti svih političkih subjekata koji mogu pomoći u rješavanju problema državnog javnog servisa.

UO sindikata je u stalnom zasjedanju, u konsultaciji smo sa našim pravnim savjetnikom i poduzet ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju u skladu sa zakonom.

Odbijamo da budemo predmet manipulacija Poslovodstva RTVFBiH i pozivamo sve na razumno djelovanje u cilju opstanka Javnog servisa BiH.

Reprezentativni sindikat u BHRT-u ponovno poziva Tužilaštvo i finansijsku inspekciju da udju u sva tri javna emitera i utvrde činjenično stanje i gdje su sredstva uposlenika BHRT-a", navodi se u saopćenju koe je potpisala Merima Kurtović-Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

(Ajdin B.)

BHRT
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.