2.2.2024. 10:10
0
Feraget: "Očekujem da se udovolji žalbi Tužilaštva da se izrekne maksimalna kazna za Alisu Ramić i Hasana Dupovca"
Nakon ročišta pred Trećestepenim vijećem Suda BiH u slučaju „Dženan Memić“ obratio se advokat porodice Memić Ifet Feraget.

- Danas smo čuli od tužioca, a tužilac ima pravo na pravne definicije, riječ ubistvo. Danas to slobodno možemo reći. Kada se desi ubistvo pred svjedokom, a svjedok lažno svjedoči, a tužioci i MUP KS istražuju saobraćajnu nesreću koja se nije desila, onda je jasno zašto smo došli u ovu situaciju i zašto smo potrošili osam godina da dođemo bar do dijela istine, a to je da su ovi ljudi, koji su u sudnici, kako reče Muriz Memić, itekako doprinijeli cijeloj ovoj situaciji. Očekujem da se udovolji žalbi Tužilaštva, a konačnu odluku Suda ćemo poštovati. Pravosnažnu odluku suda nećemo komentarisati - kazao je Feraget novinarima. 

Inače, na žalbenoj sjednici je tužilac Ćazim Hasanspahić zatražio da se drugostepena presuda preinači u odluci o kazni te da se Alisi Ramić za davanje lažnog iskaza i Hasanu Dupovcu za zloupotrebu položaja izreknu maksimalne kazne za pomenuta krivična djela. Alisa Ramić je bila osuđena na dvije godine i 6 mjeseci, a Dupovca na tri godine zatvora. Odbrane su zatražile da se odbaci žalba Tužilaštva i Ramić i Dupovca oslobode od optužbi. Vijeće Suda BiH kojim je predsjedavao sudija Darko Damardžić odluku će donijeti naknadno.

(Erna H.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.