3.2.2024. 15:24
0
Ko će na čelo Kantonalnog odbora SDA Sarajevo: Za sada poznata dva kandidata - Faruk Kapidžić i Adnan Efendić
Izbor novog čelnika Kantonalnog odbora SDA trebao bi biti završen do kraja ovog mjeseca. Za sada su poznata dva imena koja će biti dostavljena Kantonalnoj izbornoj komisiji.

Općinski odbor SDA Stari Grad kandidirao je Faruka Kapidžića, aktuelnog zastupnika u Skupštini KS, a Općinski odbor SDA Novi Grad kandidirat će Adnana Efendića koji je 1. februara izabran i za predsjednika ove općinske organizacije. Efendić je aktuelni zastupnik u Federalnom parlamentu.

Iz izvora unutar SDA saznajemo da će biti još prijedloga, ali o imenima niko ne želi govoriti. Kada je riječ o izborima za predsjednike općinskih odbora, proces još nije okončan u Općinskom odboru SDA Centar.

Na čelo OO SDA Stari Grad izabran je Dženan Selimbegović, u Novom Gradu Adnan Efendić, u Novom Sarajevu Kerim Balić, Ilidži Damir Laličić, Hadžićima Adi Kalem, Ilijašu Mahir Dević, Vogošći Sedin Kahriman.

Prijedlozi koji se dostave Kantonalnoj izbornoj komisiji šalju se dalje Kadrovskoj komisiji SDA koja verifikuje konačnu listu o kojoj će se izjašnjavati 81 delegat Skupštine koji se biraju iz općinskih odbora.

Od januara 2021. godine v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SDA je Sedin Kahriman nakon što se dotadašnji predsjednik Fikret Prevljak povukao nakon lošeg izbornog rezultata SDA u KS. Posljednji izbori za čelnika KO SDA Sarajevo održani su krajem februara 2020. godine. Prevljaku je tada protukandidat bio Semir Efendić koji je tada tvrdio da je izbor neregularan. Nakon što je Kahriman preuzeo Kantonalni odbor, Efendić je u aprilu obznanio da napušta SDA. Tada je preuzeo Stranku za BiH i na narednim Općim izborima već napravio dobar rezultat.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.