11.2.2024. 14:09
4
Vozaču, koji je vozio neregistrovan auto, prošao kroz crveno, pregazio dječaka i pobjegao, samo novčana kazna!
Vozač koji je sinoć skrivio saobraćajnu nesreću nedaleko od tramvajske stanice "Socijalno" u Sarajevu prošao je neregistrovanim automobilom kroz crveno svjetlo na semaforu, udario maloljetnika, a zatim pobjegao s mjesta nesreće, prenosi danas portal Klix.ba.

Maloljetnik je imao sreće jer je zadobio samo lakše tjelesne povrede.

Sat nakon nesreće policija je pronašla nesavjesnog vozača i uručila mu prekršajni nalog po dva člana Zakona o osnovima sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

To su članovi 51 i 158 koji govore o prolasku kroz crveno svjetlo na semaforu i napuštanje mjesta nesreće.

Dakle, nesavjesni vozač će za prolazak kroz crveno, udaranje pješaka i napuštanje mjesta nesreće koju je skrivio dobiti određenu novčanu kaznu.

Kako prenose mediji, nije dobio kaznu jer je vozio neregistrovano vozilo. 

(Sead M.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.