13.2.2024. 13:32
2
Konaković o pisanju da je bio na vjenčanju Edina Gačanina: Ili neka medijska mafija podmeće da sam ja na vezi sa kartelima ili zaista jesam
Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a i ministar vanjskih poslova BiH, ponovo se povezuje sa narko-kartelima, preciznije sa onim koji je vodio Edin Gačanin.

Konakovića već duže vrijeme pojedini mediji dovode u vezu sa superkartelom Tito i Dino kojeg je vodio ili vodi Gačanin.

Sad je priču objavio i nizozemski NRC. Oni se pozivaju na bh. medije i izjave Gačaninovog rođaka Mirzu Gačanina.

Mirza Gačanin je navodno u strahu od moćnog rođaka koji ga, kako on kaže, želi dovesti u BiH kako bi bio ubijen jer sumnja da je on bio doušnik amerike DEA-e.

U tom kontekstu se spominje u Konaković.

“U bosanskohercegovačkim medijima redovno se objavljuju priče o službenicima i istražiteljima koji navodno surađuju s Edinom G. ili ih on plaća”, kaže advokat Louis de Leon u ime svog klijenta.

List navodi da je jedna od spomenutih osoba je i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković.

"To je karakteristični detalj jer je premijer u odlasku Mark Rutte nedavno razgovarao s Konakovićem tokom radnog posjeta Bosni i Hercegovini u kontekstu pristupanja EU. Raširena korupcija u zemlji je važna prepreka, kao što je navedeno u izvještaju EU o napretku iz jeseni 2021. “Bosna i Hercegovina je na početku borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala i malo je napredovala u tom području“, navodi se u članku.

"Mirza G. i njegov advokat ukazuju na objave u bosanskohercegovačkim medijima u kojima se navodi da je ministar Konaković o svom trošku bio na vjenčanju Edina G. u Dubaiju s porodicom 2021. godine", navodi se u tekstu.

Konaković je za portal Raport reagovao na ove natpise.

"Ova priča i ta veza mora doživjeti svoj epilog. Ili neka medijska mafija podmeće da sam ja na vezi sa nekim kartelima ili zaista jesam. Jedna od te dvije stvari će se na kraju destiti. Kao što smo se u svemu istrajali, tako ćemo i u ovome. Dokazat ćemo i tu priču. Ako postoji prosječan policajac može lako utvrditi da li mi je i ko plaćao puteve i o nečijem trošku negdje bio i dali sam na vezi s tim kartelima", navodi Konaković za Raport.

On ističe kako se radi o ozbiljnoj grupi mafijaša koje 'pokrivaju' svjetske policijske agencije.

"I te agencije to istražuju. Da ponovim, do kraja ćemo to rasvijetili. Ili neko uz pomoć pravosudne mafije ovo podmeće ili ja zaista jesam dio toga", naveo je Konaković na kraju.

(Ajdin B.)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.