14.2.2024. 15:20
0
Milan Tegeltija najavljuje borbu protiv korupcije
Glavni akter afera Potkivanje i Potkivanje 2, savjetnik predsjednika RS-a Milan Tegeltija prijeti da će se uključiti u borbu protiv korupcije. Najavio je da će ispitati postupke, imovinu, prihode... svih onih koji sebe nazivaju borcima protiv korupcije.

- Uskoro osnivam udruženje za istraživanje postupaka, imovine, poslova, prihoda i veza takozvanih “boraca protiv korupcije” od rukovodilaca NVO do zaposlenih poimenično i ljudi s kojima su u rodbinskim, prijateljskim i poslovnim vezama uz maksimu “ako se baviš drugima moraš sam biti čist! “ Svi rezultati istraživanja koje će se provoditi kontinuirano biće redovno javno objavljivani i učinjeni dostupnim javnosti! Spektar istraživanja neće biti ograničen na NVO, nego na sve osobe koje se u javnom prostoru predstavljaju kao “borci protiv korupcije", zaprijetio je  Tegeltija.

Podsjećamo, afera Potkivanje pokrenuta je kada je Nermin Alešević objavio snima u kojem se vidi kako od Tegeltije traži da utiče na tadašnju glavnu tužiteljicu KS Dalidu Burzić da ubrza rješavanje predmeta za koji je bio zainteresovan. Nakon ovog razgovora tadašnji inspektor SIPA-e Marko Pandža savjetuje Aleševića da bi trebao "potkovati" (čitaj: podmititi) ako želi da mu zahtjev bude usvojen.

U aferi Potkivanje 2, koja se "zakotrljala" nakon objavljenog snimka telefonskog razgovora, Tegeltija obećava bivšoj članici VSTV-a Milijani Buha da će joj zaposliti sestru na poziciju sudije. Pojašnjava joj i koju će "taktiku koristiti" da bi Čegar na kraju postala sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.