19.2.2024. 15:07
1
Halil Bajramović ostao bez mandata u Federalnom parlamentu
FOTO: Screenshot
Odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH bez mandata u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH ostao je Halil Bajramović (NiP).

Kako je navedeno, Bajramoviću je utvrđen prestanak mandata sa danom 8. novembra prethodne godine kada je presuda Kantonalnog suda u Bihaću postala pravosnažna.

On je proglašen krivim za krivično djelo obmana pri davanju kredita, a njegovu krivicu je potvrdio Vrhovni sud FBiH.

Bajramović je dugogodišnji političar iz Krajine. Godinama je bio u SDA, ali je nakon formiranja Naroda i pravde prešao u tu stranku gdje je postao predsjednik stranke u USK, kao i član Predsjedništva NiP-a.

On je na Općim izborima 2022. godine dobio 328 glasova, a u parlamentarnu klupu je sjeo na osnovu kompenzacijskog mandata.

Njega će u Federalnom parlamentu naslijediti neko od 11 kolega koji su se našli s njim na listi, u okviru Izborne jedinice 1.

Osim Bajramovića, današnjom odlukom CIK-a bez mandata je ostao i bivši premijer FBiH Fadil Novalić (SDA).

(Erna H.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.