20.2.2024. 11:39
0
Komšija tužio Jusufa Nurkića da mu ubacuje smeće na imanje: Tražio preko 8.000 dolara odštete. Sud presudio u korist košarkaša Phoenix Sunsa
Jusuf Nurkić dobio je sudski postupa protiv Kenta Seida, komšije u vrijeme kada je igrao za Portland, koji ga je optužio da mu baca smeće na imanje.

Poslije skoro trogodišnje pravne bitke, sudija je odbacio tužbu na Okružnom sudu u Clackamas-u. Viši sudija Marilyn Litzenberger presudio je u korist bivšeg centra Portland Trail Blazer-

Komšija Kent Seida nije iskoristio pravo žalbe presudu i donirat će 500 dolara Nurkićevoj humanitarnoj organizaciji.

„Žao mi je što sam vas okrivio što ste ometali i bacali oborene grane na moju stočnu farmu“, napisao je Seida u pismu Nurkiću.

Seida je podnio tužbu  2021. godine, optužujući Nurkića da je bacio “otpad, uključujući smeće, grane drveća, beton i kamenje” na njegovo imanje u West Linnu i oštetio njegovu ogradu na imanju gdje čuva stoku. Tražio je više od 8.000 dolara odštete.

Seida ima historiju loših komšijskih odnosa u posljednjih nekoliko godina. Podnio je pedesetak sličnih tužbi, koje su bile odbačene kao neosnovane.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.