24.2.2024. 8:57
2
"Na sceni je rasprodaja Republike Srpske na svim nivoima. Nema razlike između RS-a i serije 'Narkos'"
Na sceni je rasprodaja RS na svim nivoima, kaže predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

“To je jedna rasprodaja. Nema razlike između RS i serije 'Narkos'. Naš veliki vođa je unaprijed i prije izbora sve dogovorio šta će kome dati. On radi po tom principu. Ode u Rusiju obeća naftu, Serdarovu ugalj, Amerikancima litijum, Nijemcima sve što im treba. I, naravno, svi oni kažu ovaj nam je odličan”, kategoričan je Vukanović.

Sistem puca, para nema i to je početak i kraj svih razloga zbog kojih vlast prodaje sve što stigne, kaže poslanik poslanik SDS-a u NS RS Ognjen Bodiroga.

“Zamislite u kakvom su problemu kada su prikazali deficit za 2024. u iznosu od 200 miliona. To onda mora da je pet puta veće od prikazanog. Ovaj je sistem napravio od RS zemlju u kojoj imate oko 290.000 radnika, 280.000 penzionera, više od 60.000 nezaposlenih, a što je najgore, po prvi put u historiji RS upisano je manje od 9.000 prvačića”, rekao je Bodiroga.

Općine u kojima nema SNSD-a na vlasti mogu da zaborave na ulaganja, tvrdi Vukanović i ističe da samo općine gdje vlada konvertitstvo mogu dobiti nešto sredstava.

“Zamislite da su iz Autoputeva RS od 290.000 KM dali Hercegovini 5.500 KM, a Igokea je za renoviranje mokrih čvorova i svlačionica dobila 10.000 KM”, rekao je Bodiroga.

Načelik općine Lopare je napomenuo da u RS prema Vladinom kriterijumu ima 35 nerazvijenih općina, te da će ta mjesta uskoro postati pusta.

Narod ima snagu, narod može sve, a loša vlast se boji naroda. Potrebno je pokretanje, saglasni su sagovornici emisije “Izazovi” RTV BN.

(Ajdin B.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.