27.2.2024. 21:38
5
Sukob SDA i Zelenih Beretki: "Godinama ste nas špijunirali. Koliko ste nam samo prodali oružja, a ostali smo vam dužni za onih 850 koje smo vam oteli"
OO SDA Stari Grad oglasila se danas povodom 100 dana mandata načelnika Starog Grada Irfana Čengića.
U tom saopćenju, između ostalog, iz SDA su pomenuli i grantove, kao i organizaciju 'Zelene Beretke'.

- Za onaj najkrupniji grant od dva miliona KM, odobren od Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo u svrhu uređenja kasarne Zmajevac, u nacrtu budžeta je obrazloženo da će se realizirati putem udruženja građana, odnosno boračke organizacije 'Zelene beretke', bez predočenja bilo kakvog plana, dokumentacije ili projekta. To samo opravdava sumnju u transparentnost čitavog procesa, ali i u mogućnost da se sredstva uopće realiziraju u budžetskoj godini - navodi se između ostalog u saopćenju SDA.

Ubrzo nakon ovoga, reagovali su iz udruženje Zelene Beretke, obrušivši se na SDA Stari Grad.

- Ovim putem želimo odgovoriti SDA Stari Grad a koja radi svojih političkih ciljeva želi svojim lažima nanijeti štetu našem udruženju .Kao prvo želimo reći da vaše tvrdnje da za kasarnu general Mustafa Hajrulahović Talijan (tako se zove kasarna, a ne Zmajevac) su samo laži i neistine jer projekat uređenja kasarne postoji preko 10 godina. 

Istina je sljedeća da niti jedan vaš načelnik kada ste bili na vlasti u općini nije podržao taj projekat o kantonu da ne govorimo! Sadržaj kasarne će biti ostvaren uz pomoć novog načelnika Irfana Čengića jer je prepoznao vrijednosti i potencijal te lokacije kao značajni projekt za stanovnike općine, u kasarni će biti muzej Armije RBiH (jeste li protiv toga) i u taj dio su uključeni svi živi komadanti korpusa veliki broj boračkih udruženja, (interesantno je da ste bili upoznati sa ovim i niste nas nažalost podržali). Drugi dio će biti fokusiran na sport i rekreaciju kao i izletište za građane, većina sadržaja će biti besplatna.

Toliko o projektu, a sada o našem poštenju i vašem, kako vi kažete neće biti transparentno! 

Da bilo šta znate o našem udruženju znali bi da smo zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo i našem ministru za boračka pitanja postali udruženje od značaja za Kanton Sarajevo, a to znači da smo apsolutno obavezni sprovoditi sve zakonske propise za trošenje sredstava.  Znamo mi da vi nemate pojma o tom zakonu jer se vidi iz raznih presuda (respiratori) i optužbi da ste baš vi iz SDA netransparentni u trošenju budžetskih sredstava .

Što se tiče naše historije i vaše neusporedivo je to, jer mi smo odbranili državu, a vi je zaposjeli, pokrali, izdali, i tako dalje. Mi iz ratnih dana nemamo niti jednog člana koji je odgovarao za kriminal ili ratni zločin, vi imate veliki broj kriminalaca, a jedan od njih je načelnik Općine Stari Grad kojeg smo uhapsili toku agresije radi netransparentnog trošenja sredstava narodnih para. Mi nemamo niti jednu aferu u ovom miru koji je sve osim pravedan, a zahvaljujući upravo vama, dok vaši rukovodioci godinama pune optuženičke klupe, a i zatvorske ćelije! 

Evo javno vas pozivamo da kao politička partija koja je godinama špijunirala sve nas, iznesete sve u javnost šta su to netransparentno Zelene Beretke potrošile budžetskih sredstava za svoje postojanje od 1991. godine! Mi možemo odmah sada iz arhive izvaditi prijeratne papire i to baš vas SDA Stari Grad koliko ste narodu i nama prodali oružja, priznajemo ostali smo vam dužni za zadnjih 850 pušaka koje smo Vam oteli za vrijeme srpskih barikada u trećem mjesecu 1992 godine.

Naš savjet vam je da svoje političke razmirice rješavate bez uplitanja nas i da se držite puta rahmetli Alije Izetbegovića jer smo baš mi bili najveća njegova podrška dok je većina vas bila u to vrijeme zamotana u komunističke jugoslovenske zastave - navode u saopćenju Zelene Beretke.

(Ajdin B.)
5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.