4.3.2024. 13:13
1
Hadžikadić o imenovanju Tegeltije: Kakva ucjena tjera bh. vođe da imenuju čovjeka s američke crne liste u diplomatiju?
Povodom nedavnog izbora Milana Tegeltije za našeg novog konzula u Rijeci, reagovao je Mirsad Hadžikadić, osnivač i aktuelni predsjednik Platforme za progres.

Podsjećanja radi, novi konzul Milan Tegeltija od janara 2022. godine nalazi se na američkoj crnoj listi, a sankcije su mu uvedene zbog zloupotreba tokom obavljanja funkcije predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Ovakav izbor naših članova predsjedništva prilično je zabrinuo Hadžikarića, a njegovu reakciju, s mnoštvom upitnika na koje bi trebalo odgovoriti, donosimo u nastavku teksta u cjelosti:

"Kakva ucjena može navesti članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine da imenuju čovjeka sa američke crne liste da nas predstavlja u bilo kakvim diplomatskim odnosima? 

Da li je ovo još jedan primjer načina rada po principu: “dam-daš”? Zar naši predstavnici toliko jeftino shvataju državu? 

Kako nas stranci ikada mogu poštovati kada više oni brinu o sankcionisanju kriminalnih radnji naših javnih dužnosnika?

Ova vlast uporno dokazuje da jedino u čemu se natječe sa prethodnom vlasti jesu imenovanja osoba sa sumnjivim i kriminalnim radnjama iza sebe. Crne liste, optužnice i presude im nisu smetale ni prije Tegeltije.

Samo se pitam, do kada ova država može izdržati ovako?", stoji u saopštenju Mirsada Hadžikadića.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.