4.2.2024. 12:17
0
"Umjesto serije 'Lud, zbunjen, normalan', mi sad živimo reality 'kriminalac, interesdžija, fašista'"
Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platftorme za progres, uputio je danas, 4. februara, saopćenje koje je naslovio s "Umjesto serije 'Lud, zbunjen, normalan', mi danas živimo reality 'kriminalac, interesdžija, fašista'"", i u kojem je dao svoje stavove o političkim događajima iz proteklih par sedmica.

"SNSD, HDZ i Trojka dogovore u Bakincima, na Dodikovom imanju, kako da nastave sa razgradnjom države i zaustavljanjem izmjena Izbornog zakona koje vode poštenijim izborima. 

Nakon frke u Sarajevu, Trojka kaže da to nije bio dogovor, nego razgovor, ali nastave sa izvršavanjem odredbi 'razgovora'. Dodik i Čović kažu: 'sram ih bilo, pa mi smo ih izabrali da predstavljaju Bošnjake.'

Onda dođu EU i NATO da nam kažu da smo bitni i da se moramo dogovarati da ispunimo uslove za EU, a za NATO smo skoro pa tu. Iz RS-a kažu: 'malo sutra.'

Onda dođe O'Brien i posloži sve kako jeste. Kaže da Dodik i Čović razaraju BiH i vode računa samo o svojim interesima, dok im Trojka sve to omogućava. Stiče se utisak da je Amerikancima drago što su uklonili Bakira i SDA, da im je žao što nisu uklonili i Dodika i Čovića i da u Trojki nisu našli "bošnjačke" predstavnike sa kičmom i državom kao prioritetom. 

Dodik se nakon toga oglasi sa redovnom litanijom nepismenih i profanih rečenica, dok je Čović još uvijek u nevjerici da se desilo to što se desilo. 

Trojka je naravno izdala saopštenje koje izgleda kao da nikada nisu ni bili u Bakincima i u kojem kažu da ne vjeruju da iko može biti partner tim ljudima koji uništavaju državu, a koji su u isto vrijeme njihovi partneri u vlasti. 

Onda Vulin na kraju sve zasladi sa izjavom da je 'srpski svet' realnost, da neće biti bar dijela Bosne i Hercegovine i da Srbija ima vojsku za sve Srbe. Helem, rat. 

Nekad je Lud, zbunjen, normalan bila rado gledana emisija u cijeloj regiji. Umjesto toga, sada svi gledamo realiti emisiju u stvarnom životu: 'Kriminalac, interesdžija, fašista'", navodi se u saopćenju Mirsada Hadžikadića.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.