7.3.2024. 19:01
0
CIK dodijelio mandate: U Predstavnički dom PFBiH ulaze Dževahid Sokić i Asim Kamber
Sud BiH odbio je 29. februara žalbu Halila Bajramovića (NIP) na odluku Centralne izborne komisije BiH da mu oduzme mandat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH nakon što mu je izrečena pravosnažna presuda od tri godine zatvora. Njemu je mandat prestao 8.11.2023. godine.

Umjesto njega CIK je dodijelio mandat Dževahidu Sokiću sa kandidatske liste Povjerenje NIP-SPU BiH.

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije također je dodijeljen još jedan zamjenski mandat. Zastupnik SDA Safet Kovačević podnio je ostavku na mandat, a kao razlog je naveo privatne razloge. Mandat je dodijeljen Asimu Kamberu kao sljedećem kvalifciranom kandidatu sa liste SDA.

Kada je riječ o Fadilu Novaliću, CIK je na sjednici 19. februara donio rješenje kojim se oduzima mandat sa danom 26. januara zbog pravosnažnosti presude Suda BiH.

Ali CIK još uvijek nije dodijelio zamjenski mandat niti je o tome bilo riječi na današnjoj sjednici. Prema listi SDA sljedeći s liste je Rahim Gadžić, ali još uvijek nema odluke o dodjeli mandata.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.